Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten seksivälineeni pitäisi puhdistaa:

Kaikki intiimialueilla käytetyt seksivälineet kannattaa puhdistaa huolellisesti aina ennen ja jälkeen käyttöä. Useimmat seksivälineet saa puhdistettua hyvin pelkällä lämpimällä vedellä ja mahdollisesti pienellä määrällä saippuaa.

Pölyt ja isommat roskat voi pyyhkiä välineen pinnalta kankaalla tai rätillä. Seksivälineiden, kuten motorisoitujen penispumppujen moottorit eivät yleensä ole täysin vesitiiviitä, joten koko välinettä ei kannata upottaa veteen. Paristot voi poistaa välineestä puhdistuksen ajaksi. Myös mahdolliset laturit ja johdot tulee irroittaa välineistä ennen niiden pesua. Jos haluat käyttää saippuaa välineiden puhdistukseen, kannattaa valita mahdollisimman allergiaturvallinen ja mieto, mielellään väritön ja hajuton saippua. Pienikin määrä saippuaa tehostaa puhdistamista, joten sen käyttöä ei tarvitse liioitella.

Saatavilla on useita antibakteerisia puhdistusaineita, jotka on tarkoitettu erityisesti seksivälineiden puhdistukseen. Kun olet puhdistanut välineen, levitä tai suihkuta puhdistusainetta sen pinnalle ja anna kuivua. Kannattaa tarkistaa käyttö-ohje purkin kyljestä tai pakkauksesta.

Alkoholia, valkaisuaineita ja voimakkaita kemikaaleja sisältäviä saippuoita ja puhdistusaineita tulee välttää. Älä laita sauvalle mitään ainetta mitä et laittaisi huoletta ihollesi ja intiimialueillesi. Älä käytä mitään puhdistus- tai desinfiointiaineita joiden koostumuksesta et ole selvillä.

Seksivälineeni on liian iso/pieni/väärän värinen/väärän hajuinen/rumassa pakkauksessa

Tämä on harmillinen tilanne. Nettikaupoilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus, mutta tämä koskee vain avaamattomia ja muuttumattomia tuotteita. Intiimivälineet ovat yksityisiä, ja paketista valvomattomissa oloissa poistettu tuote tai avattu pullo on käytännössä kaikille käyttökelvoton ja arvoton.

Tutustu tuotekuvauksiin huolellisesti ja rauhassa. Jos sinulla on kysymyksiä tai epäilyksiä, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluun, seksivälineiden myyjät ovat tuotteidensa asiantuntijoita ja osaavat suositella sinulle sopivimman tuotteen.

Jos huomaat heti, että tuote on vääränlainen, ota yhteyttä kauppiaaseen palautusta varten – älä avaa pakettia, älä kokeile tuotetta, älä tee tuotteeseen merkintöjä.

Seksivälineeni ei toimi

Tarkista, että välineessä on patterit sisällä. Tarkista, että patterit ovat tuotteessa oikein päin. Kokeile pattereita toisin päin. Tarkista, ettei patteripesässä ole suojapaperia pattereiden välissä – jos on, poista paperi pattereiden välistä.

Tarkista, että patteripesä on suljettu kunnolla. Useat seksivälineet eivät toimi jos pesä on liian löysästi suljettu.

Jos tuotteessa on johtoja, tarkista, että johdot ovat kunnolla kiinni, ja kiinni siellä missä pitääkin.

Jos tuotteessa on letkuja, pumppuja ja liitoksia, tarkista ne. Tarkista että kiinnitykset on tehty kunnolla, ja että olet laittanut kaikki osat kunnolla kiinni. Tarkista, ettei missään ole halkeamia tai reikiä.

Jos laitteesi on ladattava, lataa se kunnolla, vaikka yön yli.

Jos laite ei vieläkään toimi, voit kokeilla seuraavia “kikkoja”:

Tarkista patteripesän liittimet. Ohuet metalliset “laatat” jotka ottavat kosketuksen pattereihin, ovat voineet vääntyä. Käännä niitä varovasti parempaan asentoon.

Tosinaan välineissä voi olla lievä kosketushäiriö. “Ammattilaisten kikka” on kopauttaa lelua, jossa on patterit sisällä varovaisesti, mutta napakasti jalkaa vasten kerran tai kaksi. Tämä saa yllättävän usein moottorin “palaamaan henkiin” kun pieni kosketushäriön aiheuttanut liitos palaa oikeisiin uomiinsa.

 Seksivälineeni pinta vaurioitui puhdistuksen / käytön yhteydessä

 Erityisesti pehmeistä materiaaleista valmistetut seksivälineet saattavat vaurioitua helposti. Kannattaa säilyttää niitä suojaavassa, pehmeässä pussissa ja paikassa jossa niihin ei kohdistu painetta tai yllättäviä iskuja. Kun käytät välinettä, kannattaa varoa teräviä kulmia, eikä välineitä kannata heitellä ja pudotella pitkiä matkoja. Myös sähköiset osat voivat vaurioitua putoamisen yhteydessä (vrt. Kännykät!). Käytön aikan seksivälineet kannattaa aina varmuuden vuoksi kosteuttaa vesipohjaisella liukuvoiteella. Silikoniset ja öljypohjaiset liukuvoiteet voivat aiheuttaa muutoksia herkissä materiaaleissä.

Puhdistuksen yhteydessä kannattaa myös olla varovainen. Käytä seksivälineiden puhdistukseen ensisijaisesti lämmintä vettä, ja tarpeen vaatiessa mahdollisimman mietoja puhdistusaineita. Saatavilla on myös erityisesti seksilelujen puhdistukseen suunniteltuja antibakteerisia puhdistusnesteitä.

Älä käytä puhdistukseen teräsharjoja tai muita kovia välineitä. Älä käytä puhdistuksessa voimakkaita pesuaineita, valkaisuaineita, kemikaaleja, alkoholia tai vastaavia aineita. Älä keitä seksivälineitä.

Jos välineessäsi on moottori (paristot, laturi, verkkovirtajohto tai vastaava voimanlähde ja värisevä, pyörivä tai sykkivä moottori), älä turhaan altista moottoreita kosteudelle tai vieraille aineille. Älä upota koko sauvaa veteen.

Ostin seksivälineen lahjaksi, mutta lahjan saaja ei pidä siitä.

Lahjan osto on aina riski. Ei ole mitään takeita siitä, että lahjan saaja pitää lahjastasi. Jos suunnittelet seksivälineen ostoa lahjaksi, voi olla hyvä idea yrittää onkia tietoja vaikkapa keksustelun lomassa siitä, minkälaisista seksileluista lahjan saaja voisi pitää.

Toisinaan täytyy ottaa riski – jos haluu saada, on pakko antaa. Mutta seksi on intiimi ja herkkä elämänalue, ei kannata loukkaantua, jos toinen ei heti innostu. Usein mieli voi kyllä muuttua ajan kuluessa!

Voit aina myös ostaa lahjakortin, tai kirjoittaa itse kortin, jossa lupaat hommata ystävällesi halutunlaisen lahjan hänen toiveidensa pohjalta.

Hierontaöljyni/liukuvoiteeni/erikoisvoiteeni ei toimi tai aiheuttaa kirvelyä tai muuten outoja oireita.

Kaikki ovat yksilöitä, ja eri aineet vaikuttavat eri ihmisiin eri tavoin. Suositeltuja annosmääriä ei kannata ylittää. Suomessa myytävät voiteet ovat kaikki tiukasti valvottuja, mutta allergiat ja yliherkkyydet voivat yllättää. Voiteet voivat myös vahingoittua myös varastoimisen ja kuljetuksen aikana.

Mikäli minkäänlaista kirvelyä tai epätoivottuja tuntemuksia esiintyy, lopeta tuotteen käyttö välittömästi. Huuhtele ylimääräiset aineet pois juoksevalla vedellä. Oireiden pitkittyessä tai ollessa vakavia ota yhteyttä lääkäriin.

ÄLÄ SYÖ voiteita joita ei ole tarkoitettu syötäviksi!