Erektio ja potenssi

Miehen erektio syntyy, kun sukupuolinen kiihotus (tai jokin muu tekijä) saa peniksen alueen verenkierron voimistumaan. Peniksen kolmen paisuvaiskudoksen valtimoiden supistustila laukeaa ja ne täyttyvät – ja penis erektoituu, eli kovettuu ja kasvaa.

Erektion voimakkuudessa, kestossa ja yleisyydessä on henkilökohtaisia eroja, ja erilaiset elämäntilanteet voivat aiheuttaa häiriöitä erektioon ja laskea potenssia.

Erektion ja potenssin voimistamiseen ja ylläpitoon on saatavilla runsaasti erilaisia seksivälineitä.

Yleisimpiä erektio- ja potenssivälineitä ovat:

Penisrenkaat, joiden avulla parannetaan erektion kestoa ja voimaa

Penispumput, joilla parannetaan peniksen verenkiertoa ja kasvatetaan paisuvaiskudoksia ja alueen lihaksia erektion voimistamiseksi ja helpottamiseksi

Erektiotuet ja penisjatkeet, joita käytetään peniksen pidennykseen ja erektion tukemiseen.

Penisrenkaat

Penisrengas voimistaa erektiota ja auttaa erektion ylläpidossa. Penisrenkaat ovat useinmiten jostain muovista, kuten silikonista, valmistettetuja pyöreitä renkaita.

Penisrengas asetetaan erektoituneen peniksen juuren, jossa se puristaa, hidastaen veren poistumista paisuvaiskudoksista. Erektio voimistuu ja sitä on helpompi pitää yllä.

Penisrenkaan valinnassa tulee ottaa huomioon peniksen koko. Renkaan tulee olla jämäkästi puristava, muttei kuitenkaan liian kireä. Renkaan käytöstä ei pitäisi jäädä mitään jälkiä kehoon, eikä sen käytön pitäisi aiheuttaa kipua. Jos pidät tiukoista penisrenkaista, kannattaa sen käyttöaika pitää lyhyenä. Joka tapauksessa penisrengasta ei kannata koskaan käyttää yli 30 minuuttia yhteensoittoon, jotta peniksen verenkierto pääsee palautumaan välillä.

Penisrenkaan sopivan halkaisijan voi laske jakamalla peniksen ympärysmitta piillä(3,14).Renkaiden materiaalit kuitenkin venyvät eri tavoilla, ja yksilökohtaisiakin eroja voi olla, joten tämä on vain suuntaa-antava ohje.

Esimerkki: Jos peniksen ympärysmitta juuresta on 15 cm, 15 :3,14 = 4,777, sopiva penisrenkaan halkaisija on noin 5 cm.

Saatavilla on myös rengassettejä, joissa on useampi erikokoinen rengas, joista löytyy kokeilemalla sopivin koko. Voi olla hyvä idea kokeilla myös säädettäviä renkaita, joiden kireyttä on helppo muutella tarpeen mukaan.

Osa penisrenkaista laitetaan peniksen varteen kiveksien eteen, toiset taas laitetaan kivesten taakse. Kivesten taakse tulevat renkaat ovat halkaisijaltaan suurempia kuin peniksen varteen laitettavat renkaat. Edellä esitetty laskuohje on tarkoitettu peniksen varteen laitettaville renkaille.

Joissain yhdistelmärenkaissa on erilliset renkaat penikselle ja kiveksille. Monien mielestä kiveksiä puristava rengas lisää seksuaalista nautintoa.

Osa penisrenkaista on varustettu kiihotusnystyröillä tai vibraattorilla naisen, ja miksei miehenkin nautinnon lisäämiseksi. Kuulat hierovat sekä miestä että naista, ja moottoritkin värisyttävät molempia. Jos haluat renkaan, joka hieroo naisen klitorista, voi olla hyvä idea hankkia rengas, jonka vibraattoriosa on tarpeeksi kookas. Pienen moottorin värinän kohdistaminen voi olla hankalampaa.

Penispumput

Penispumppujen toiminta perustuu alipaineeseen, joka synnytetään useimmiten ilmapumpun avulla. Penispumpuissa on tiivistetty pyöreä sylinteri, johon penis laitetaan. Alipaine saa veren pakkautumaan peniksen paisuvaiskudoksiin. Painetta lisäämällä erektio kasvaa ja voimistuu. Penispumppua käytetään peniksen suurentamiseen, erektioherkkyyden ja -kestävyyden parantamiseen ja masturbointiin.

Penispumpuissa on turvaventtiili tai aukko, jolla alipaineen saa nopeasti poistettua. Ennen pumpun käyttöä tarkista, missä venttiili tai ilma-aukko sijaitsee. Ilma-aukko peitetään sormella enne pumppauksen aloittamista. Aukon vapauttaminen tasaa paineen. Venttiilissä on useinmiten nappi, joka ajaa saman asian, eli poistaa alipaineen nopeasti yhdellä painalluksella.

Penispumpun sylinterissä on tiiviste, joka varmistaa että pumppuun ei pääse ylimääräistä ilmaa sylinterin aukosta. Tiivisteitä on eri paksuisia ja näköisiä. Paksummat, niin kutsutut donitsi-tiivisteet on tarkoitettu erityisesti peniksen hierontaan. Sellainen kannattaa siis hommata, jos aikoo käyttää pumppua masturbointiin.Kaikki tiivisteet kannattaa voidella vesipohjaisella liukuvoiteella ennen pumpun käyttöä, jotta se olisi mahdollisimman miellyttävää ja helppoa.

Ennen pumpun käyttöä tarkista, että kaikki pumpun osat (letkut, tiivisteet jne.) ovat paikoillaan kunnolla. Voitele peniksesi ja sylinterin tiiviste vesipohjaisella liukuvoiteella. Asta penis sylinteriin, ja aloita pumppaus. Alipaine saa peniksen erektoitumaan. Lisäämällä alipainetta voit nyt kasvatella erektioosi vaikuttavaa painetta. Kannattaa olla rauhallinen, pumppujenkin teholla on rajansa, ja liiallinen alipaine voi tuntua epämiellyttävältä. Jos paine tuntuu liialliseselta, tai olosi on muuten epämiellyttävä, poista paineet pumpusta välittömästi.

Jos käytät pumppua erektion helpottamiseen, voit nyt ottaa peniksesi pois pumpusta. Jos haluat säilyttää erektion, voit kiinnittää penikseesi penisrenkaan. Penisrenkaan voi laittaa pumpun ympärille ennen käytön aloittamista, ja liuttaa paikoilleen kun erektio on saavutettu.

Jos käytätä pumppua masturbaatioon, voit nyt liikutella pumppua peniksesi päällä hieroen sitä tiivisteellä, ja varioida painetta tuntemuksiesi mukaan. Jossain pumpuissa on vibraattori, joka saa ne värisenmään. Värisevä pumppu lisää nautintoa.

Penismpumppua kannattaa käyttää korkeintaan 30 minuuttia kerralla.

Säännöllisellä harjoittelulla erektioherkkyys ja varmuus, sekä erektion koko voivat kasvaa.

Suurempaa penistä ja erektiota tavoittelevat miehet valitsevat usein penispumpukseen Bathmaten. Bathmate täytetään vedellä ilman sijaan. Veteen muodostetaan alipaoine pumpun sylinteriä pumppaamalla. Veden ansiosta alipaine jakautuu tasaisesti koko peniksen matkalle, ja peniksen kudokset laajenevat tasaisesti. Bathmate on huippusosittu ja hyväksi havaittu penispumppu.

Erektiotuet ja penisjatkeet

Erektiotukea käytetään oman peniksen päällä, kun erektio ei riitä täyteen tai tarpeeksi pitkään yhdyntään. Tuki kiinnitetään lanteille remmeillä. Tukia on eri kokoisia, värisiä ja paksuisia. Erketiotuki kannattaa kostuttaa vesipohjaisella liukuvoiteella ennen yhdyntää, jotta sen käyttö olisi mahdollisimman mukavaa.

Penisjatkeella saat lisää pituutta ja/tai leveyttä penikseen. Penisjatkeet toimivat useinmiten kondomin tavoin. Niissä on vahvistettu kärkiosa, ja ne rullataan peniksen päälle. Useita penisjatkeita voi lyhentää saksilla oman peniksen kokoon sopivaksi. Jossain jatkeissa on kivesten ympärille tuleva nauha, joka pitää ne paikallaan. Osa taas puristuu peniksen ympärille kondomin tavoin. Penisjatketta on hankala käyttää, jos erektio on heikko.